0.00 грн.
Зробити замовлення- Артикул: 000013966
- Наявність: Немає в наявності
- Огляд товару
- Відгуки (0)
Термін дозрівання: дозрівають в кінці серпня - у вересні.
Кущ: листопадне дерево висотою 5-6 м або багатостовбурний кущ висотою 3-4 м.
Плоди: плоди кизилу мають різну форму і величину. Вони бувають коротко- і довгоовальними, кулястими і грушоподібними. Поверхня плоду гладка, горбиста або
слабобугриста; забарвлення світло-червоне, червоне, темно-червоне, темно-фіолетове і майже чорне. Середня маса плоду 2-6 г.
Особливості сорту: до ґрунтів невибагливий, віддає перевагу легким, родючим з хорошою аерацією з показником кислотності рН 5,5-6.
Морозостійкість: витримує морози до −33 - 35 °C.
Застосування: в свіжому і переробленому вигляді в кулінарії, кондитерській і консервній промисловості. З кизилу варять варення, роблять повидло, джем, желе, застосовують для приготування соків, сиропів, компотів, безалкогольних напоїв, лікерів, вин. Кизил був відомий людині ще в глибоку давнину. Відомо, що стародавні греки і римляни солили кизил, як маслини.
Відгуків про цей товар ще не було.